Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-04-2023

Nieuwsflits 22 december 2022


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Vanwege aanvang van de kerstvakantie, hierbij op donderdag al onze wekelijkse nieuwsflits. 

 

 

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Vandaag hebben alle kinderen genoten van een heerlijke kerstlunch welke is verzorgd door de ouderraad. Hieronder een impressie:

 

  • De Kerstactie om producten in te zamelen voor de geven-en-nemen-kast in de Willem Alexanderstraat is helemaal geslaagd! Rianne heeft alle producten opgehaald en zal ervoor zorgen dat alle producten geleidelijk aan in de kast komen te staan. Iedereen ontzettend bedankt voor zijn/haar bijdrage!

 

  • Morgen zijn alle kinderen vrij. We verwachten alle kinderen maandag 9 januari weer terug op school. 
  • Woensdag 11 januari zal de verlichtingsactie plaatsvinden. Met deze actie willen we aandacht vragen voor het goed verlicht naar school komen in de donkere dagen. Kom dus zo ludiek mogelijk goed verlicht naar school deze ochtend. Firma Mangnus zal deze ochtend de fietsverlichting op de fietsen van de kinderen in de bovenbouw controleren. 
  •  
  • Tevens zal op 11 januari (19.30u) de tweede schaakavond voor ouder(s)/verzorger(s) plaatsvinden. Indien u hieraan zou willen deelnemen dan is dit zeker nog mogelijk. Aanmelden kan door een parro berichtje te sturen aan juf Mirjam. Let op: ook als u nog helemaal niet kunt schaken bent u ook welkom op deze avond. 
  • SAVE the date! Op veler verzoek zal donderdag 9 februari 2023 er een informatieavond rondom social media plaats vinden in de aula van school. Bij social media moet u denken aan het omgaan met whatsapp, Instagram, tik-tok enz.  Na de vakantie volgt er meer informatie. 
  • De bibliotheek organiseert weer twee leuke activiteiten voor kinderen. De flyers hiervoor treft u in de bijlage. 
  1. Bob Popcorn Show; vrijdag 6 januari om 11:00 in de Bibliotheek Terneuzen

 

  1. Voorleesfeest Nationale Voorleesdagen 2023; woensdag 25 januari 2023 van 15:00 tot 15:45 in de Bibliotheek Axel, Hulst, Oostburg en Terneuzen

 

 

 

Vanuit de verkeerswerkgroep  de oproep om de onderstaande afspraken nog eens onder de aandacht te brengen:

 

Onze school is op een plek gebouwd waar doorstroming van verkeer dagelijks op de piekmomenten erg lastig is.  Om die reden hebben we in de loop van de jaren een aantal verkeersaanpassingen gedaan.  We noemen o.a. het 1 richtingsverkeer, spreiden van hekken, parkeer/stopverbod tegenover school, passende verkeerslessen etc. etc.  Onlangs zijn daar de verbreding van parkeervakken , aanleg van kiss-and-ride zone en invalideparkeerplaats aan toegevoegd.  

 

Samen (!)  hebben we maar 1 doel; onze kinderen/ouders/buurtbewoners veilig door het verkeer leiden! 

 

Hieronder willen we de afspraken die we hebben gemaakt in de loop van de tijd nog eens noemen:

 

-we vinden het wenselijk, gezond en fijn dat zo veel mogelijk kinderen te voet of op de fiets naar school toe komen.  Dat vermindert de “verkeersdruk”/drukte enorm.  Kortom.... dicht in de buurt van school, dan op de fiets of te voet!! 

-we raden aan dat alle kinderen de veiligste route pakken en ze mogen dus ook via ieder hek richting het schoolplein

-er mag tegenover de school niet worden geparkeerd of stil gestaan. Dit om doorstroming te stimuleren en vrije doorgang voor onze buurtbewoners! Immers het is ook “hun straat”.

-we hebben met de gemeente afspraken over inzet van Bijzondere Opsporings-Ambtenaren; deze mogen handhaven en dus ook bekeuren!

-de nieuwe kiss-and ride zone is echt voor kortdurend stoppen... (kusje en rijden ????).  Dit is dus geen langdurige parkeerplek.  We willen deze dus vooral inzetten voor het brengen van de leerlingen!  Voor halen is dit eigenlijk ongewenst omdat je dan een vermenging krijgt van  jonge voetgangers, fietsers en geparkeerde auto’s.  Tevens is er dan geen sprake mee van kiss and ride maar parkeren/langdurig stoppen.

-in de schoolomgeving zijn nog een aantal plaatsen waar langdurig kan worden geparkeerd.  Deze hebben we op onderstaand kaartje ook aangegeven.

 

 

 

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

In de laatste week voor de kerstvakantie hebben we mooie rendiervoeten gemaakt. Hoe dat eruit ziet moeten jullie maar eens op ons raam komen bekijken. Deze week veel boekjes gelezen over winter en kerst. Ook het Little people stalletje was erg in trek. Daar speelden de kinderen graag mee.    Op de BSO zijn ze nog flink aan het knutselen; van houten plankjes maken we een kerstboom en van play -mais maken we ook de mooiste creaties!  Vrijdag gaat de BSO als start van de vakantie heerlijke appelcakejes bakken .....

Bij de peuters wordt er ook niet stil gezeten. We maken onze eigen kersttrui met stickers en verven we onze wanten. Met de regenboog maken we een wei voor de diertjes. Ook wordt er gedanst op kerstmuziek.

De meeste kinderen hebben vakantie en voor de kinderen die er in de vakantie wel zijn, maken wij een gezellige vakantietijd.

 

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum wensen we iedereen  fijne feestdagen en alle goeds voor 2023!

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 16 december 2022