Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-04-2023

Nieuwsflits 20 januari 2023


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij weer de vertrouwde nieuwsflits.  

 

Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Deze week hebben er hoofdluiscontroles plaats gevonden. We zijn helemaal hoofdluisvrij!! Tevens hebben Margot en Ellen van de GGD een presentatie gegeven aan de ouders van de hoofdluisgroep omtrent de nieuwste informatie over hoofdluis. 
  • Donderdag hebben alle medewerkers van het gehele kindcentrum een training gehad rondom  coöperatieve werkvormen. Dit zijn actieve werkvormen die we in de klas/groep inzetten om leerstof eigen te maken en elkaar beter te leren kennen. De training was gericht op alle leeftijden en uiteraard gaan we hiermee aan de slag.
  • Donderdag 16 februari a.s. zal Aukje Vanhijfte onze school vertegenwoordigen tijdens de regionale voorleeswedstrijd.  Deze zal plaats vinden in de bibliotheek van Hulst. Alvast veel succes Aukje. 
  • In de bijlage treft u de flyer voor de verkiezing van jeugdprins/jeugdprinses.  Alle kinderen uit groep 8 kunnen zich inschrijven. 
  • Ook dit jaar zullen de Kloorianen tijdens carnaval weer een kinderoptocht organiseren, al zal deze niet op zaterdag maar op maandag 20 februari (voorafgaand aan het limonadebal) plaats vinden! Begin dus maar alvast met knutselen en bouwen en zorg dat je erbij bent! En vergeet niet… meedoen is belangrijker dan winnen!

 

 

 

  • U kunt zich nog steeds inschrijven voor de avond omtrent 'social media' op maandagavond 6 februari om 19.30u. Het belooft een zeer interessante ouderavond te worden. U kunt zich opgeven voor deze avond door een berichtje te sturen aan juf Mirjam.  Het is erg belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al mee te nemen in deze reis.  Hierin ligt ook een belangrijke taak voor ouders!  We hopen op een grote opkomst.
  • Net voor de kerstvakantie konden kinderen een wens op een kerstster schrijven en deze in de boom hangen. We hebben een aantal wensen eruit gepakt waar we iets mee gaan doen. 

 

We zullen zorgen voor meer springtouwen, zullen iets extra gaan doen met KiVa, de talentenshow zullen we ter sprake brengen in het kinderparlement en ook voor kinderen met kanker willen we iets betekenen. Hierover later meer. 

 

Het schoolfruit voor komende week;

Maandag: paprika

Dinsdag: mandarijn

Woensdag: wortel

Donderdag: peer

Vrijdag: appel

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Afgelopen donderdag hebben we een leerzame kindcentrumavond gehad. We nemen veel mee om in de praktijk toe te passen.   

Op de babygroep hebben we winterkleding geknutseld met echte stukjes stof. We maakten ook spiegels met waterverf en aluminiumfolie.

Op de peutergroep verfden we onze eigen hoedjes van papier, en plakten we onze schaatsen. Ook zijn we deze week weer naar de gymzaal gegaan om daar lekker te gaan gymmen!

 

Nieuws vanuit Foxkidz: 

We zijn deze week verder gegaan met het thema 'winter'. We hebben onze beren gekleurd en geplakt en we hebben onze cupcakes afgemaakt.

Onze mutsen, truien en sjaals; daarmee hebben we ontdekt en geteld. We hebben buiten gespeeld en ontdekt met bladeren en water.
Op het kinderdagverblijf zijn brownies gebakken, zijn er sjaals gemaakt, zijn er mutsen geverfd en hebben we buiten ontdekt met bladeren.
Bij de BSO zijn er hutten gebouwd in de gymzaal, hebben we brownies gemaakt en hebben we veel geknutseld.

 

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum een fijn weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande

 


< Nieuwsflits 13 januari 2023