Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

18-04-2023

Nieuwsflits 3 februari 2023


Wij schitteren hier met plezier, ieder op een eigen manier …………

 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en abonnees,

 

Hierbij sturen wij u weer de vertrouwde nieuwsflits op vrijdag.

 

 Nieuws vanuit ’t Getij:

  • Helaas hebben we de ouderavond omtrent het 'omgaan met social media' moeten annuleren. Er waren te weinig deelnemers om deze avond doorgang te laten vinden. We gaan kijken of er andere mogelijkheden zijn om u als ouder/verzorger te informeren rondom dit onderwerp. 
  • Vanavond is er weer een jeugdsoos in de binnendeur. Deze is van 19.00-22.00u. De soos is voor kinderen vanaf 10 jaar. 
  • Aankomende week veranderen voor groep 5-6 de gymtijden. Groep 5 gaat op maandagochtend gymmen, groep 6 op dinsdag. Voor de andere groepen blijven de gymtijden zoals deze waren. 
  • Afgelopen woensdagmiddag hebben wij, met een aantal leerlingen uit de groepen 7-8, de herdenking van de watersnood in 1953 bijgewoond. Deze vond plaats bij het watersnoodmonument. Er zijn mooie gedichten voorgelezen en bloemen gelegd. 

?????? 

 

  • Tijdens de oudergesprekken hebben een aantal ouder(s)/verzorger(s) aangegeven niet in te kunnen loggen in 'mijnrapportfolio'. Daarom treft u in de bijlage nogmaals de brief met inloginstructies. Indien het ook nu niet lukt dan graag een seintje richting de leerkracht of juf Mirjam zodat wij u kunnen helpen. 

 

  • De ouderraad heeft de aula afgelopen week weer omgetoverd en in de carnavalssfeer gebracht. Dank hiervoor.

 

  • Opgelet! Momenteel zien wij te veel kinderen die te laat komen op school (na de bel). Het zou fijn zijn als alle kinderen tijdig in de klas zitten zodat we op tijd kunnen starten met de lessen. 
  • Tevens zien we regelmatig auto's geparkeerd staan 's middags op de kiss en ride zone. Dit is uitdrukkelijk niet de bedoeling. Deze zone is om kinderen af te zetten/op te halen en gelijk weer door te rijden. 
  •  

 

Het schoolfruit voor komende week; 

Let op! Komende week is het de laatste week dat kinderen fruit krijgen op woensdag, donderdag en vrijdag.  Na deze week vallen we terug op alleen het schoolfruit.  We zouden het fijn en gewenst vinden dat u de gezonde tussendoortjes blijft voortzetten!

Maandag: mandarijn

Dinsdag: druiven

Woensdag: bananen

Donderdag: appel

Vrijdag: peer

 

Nieuws vanuit 't Poppeke:

Begin van de week hebben we een nieuwe tafel gekregen op de baby-dreumes groep. We hebben gelijk de groep weer een andere indeling geven en hebben we “de knutsels” van het thema wat heb ik aan vandaag langzaam opgeruimd. Op woensdag kwam de juf van de bibliotheek bij de peuters voorlezen. Wij zijn hier gezellig bij aangeschoven en hebben we geluisterd naar het boek Maximilliaan Modderman. De dagen erna zijn we al een beetje aan het aankleden voor het thema carnaval wij toeteren het al langzaam in! ????

 

Nieuws vanuit Foxkidz: 

Deze week zijn we verder gegaan met het thema 'winter'. We hebben handschoenen geprikt en deze daarna gekleurd en proberen te rijgen met een koord.

We hebben buiten gespeeld en dingen ontdekt met zakken en de wind; zo hadden we vliegers!
We hebben nog mooie kleurplaten gekleurd voor de winter en we hebben al een beginnetje gemaakt aan het thema carnaval, we hebben onze ruimte al mooi versierd.
Op het kinderdagverblijf zijn we een rondje gaan wandelen, hebben we gekleurd en hebben we sneeuwpoppen geplakt. We hebben ontdekt met bakken met scheerschuim en dieren hierin.
Bij de BSO hebben we veel geknutseld, zijn er sneeuwpoppen en vlinders gemaakt. We hebben buiten gespeeld en hutten gebouwd in de gymzaal.

 

Namens alle medewerkers van het Kindcentrum een fijn weekend toegewenst. 

 

Team kindcentrum Kloosterzande


< Nieuwsflits 27 januari 2023